"Wennehielm askelsi ikivanhaa katedraalia ympäröivän muurin vierustaa kunnes kääntyi Suurelle kirkkokadulle."

"Luutnantti ohitti useita matalia puutaloja, mutta myös komeita kaksikerroksisia mansardikattoisia kivirakennuksia. Oltiin yhdessä kuningaskunnan suurimmista kaupungeista, jonka kasvava vauraus näkyi sen keskustassa."

"Suurtorin laidalle päästyään W. näki raatihuoneen suoraan edessään. Kaksikerroksinen rakennus oli vaaleankeltainen ja siinä oli jyrkkä, punatiilinen harjakatto, jota koristi siro torni. Kattoratsastajan kello osoitti (...) Raatihuone oli turkulaisten ylpeys. Siellä työskentelivät maistraatti ja pormestarit, ja siellä istui myös kaupungin raati. Vaikka raatihuone oli kaunis katsella, se oli käynyt ahtaaksi kasvavan kaupungin tarpeisiin nähden. Maistraatin virkamiehet olivat jo kauan vaatineet uuden rakentamista."

"Suurtorin laidalla kohosi myös hovioikeuden talo ja muita arvorakennuksia. Kivitalojen kellarikerroksissa toimi Turun porvarien omistamia kauppapuoteja."

"Turku oli kuningaskunnan kaupungeista ainoa, jonka keskustassa ahersi hovioikeuden lisäksi yliopiston, tuomiokapitulin ja maaherran viraston väkeä. Näiden korkeiden laitosten läsnäolon huomasi Suurtorilla ja Kirkkokorttelin kaduilla kulkevien säätyläisten asujen ja käytöksen yksityiskohdista."

"Hirwisalon saari ei kuulu Turun kaupunkiin, vaan Maarian pitäjään."

Valitettavasti tämä on jo vuodelta 1796, mutta muutama juttu pätee tai ainakin on samantapainen. Onkohan raatihuone jopa samanlainen...? Kirjoittaja on joku TY:n biokemian professori. Kai se näitä on edes vähän tutkinut eikä vaan lurittele. Toivottavasti.

KARTAN KOHTA D: Minkä olen nimennyt nykyiseksi Samppalinnaksi ja varovasti ounastellut... nyt varmistui että juurikin kohdalla D oli KLOSTERBERGET eli LUOSTARIVUORI eli aika lailla juuri tasan TUOSSA NOIN se luostari JUURI oli. Elikkä tämä varmistui lisää.