1652-normal.jpgNo niin. Eihän tämä ihan vastaa 1550 tilannetta, mutta kuitenkin. Onkohan välissä ollut montakin suurpaloa?

A = Pennisilta B = Suurtori C = Vartiovuori D = Nykyinen Samppalinna.... E = Hämeenkatu on mennyt jostain tästä, ainakin torilta asti ja sitten jatkunut Hämeen Härkätienä Tarvasjoen ja ties minkä kautta Hämeeseen joka on tässä suunnassa. Uudellemaalle muuten päästään taas kun mennään torilta päinvastaiseen suuntaan kuin Pennisillalle, eli Vartiovuoren vierestä tuonne alaoikealle päin. Silloin tulee myös Kupittaa vastaan matkalla, ja Kaarina. F = Aninkainen, Aninkaistenmäki. Näillä seutuvilla on kai jo köyhempää väkeä, kuten kai myös tuolla E-kirjaimen seutuvilla. Vauraat porvarit hommailevat jossain kirkon ja torin välittömässä ympäristössä. G = Jossain täällä päin oli se dominikaaniluostari. Nykyäänkin tässä jossain on nimittäin Luostarivuori(n. D), Luostarinmäki(n. C), Mustainveljestenkuja(n. G)....

Se Mätäjärvi on jossain E:stä vielä hieman yläviistoon ja oikealle.

Turun Linna on melko kaukana alavasemmalla.

Mitenkäs se tulliaita taas menikään, jotenkin ovelasti E:stä D:hen tai ei ehkä sinne asti ja sitten ympäri jostain kautta?

Kymysyksiä?!?!?!

Kysymysvastaus: Kakolanmäki on myös kartan ulkopuolella, melkein Turun Linnan ja sataman luona "alavasemmalla". Tässä kartassa näkyy mäistä Vartiovuori C, Samppalinnanvuori D ja Aninkaistenmäki F.