1652-normal.jpg

Tätä on hankala tulkita. Jos tuo isohko musta on Turun Linna, sininen olisi Aurajoki. Silloin ei kirkkoa ole merkattu mitenkään. Jos se taas on Tuomiokirkko, sininen olisi kai Hämeenkatu tai sitten jopa se meidän tulliaitamme. Jos tämä kerran on kaupunginkartta, niin kirkko tuossa pitäisi olla, ei kaupunki sykkinyt linnan ympärillä. Pidän vaan tätä muotoa hieman outona, mutta kai tuo sitten on vanha Turku tuossa vaiheessa  - tosin kirkon alapuolella pitäisi olla jotain.... sinisestä oikealle on sitten Kupittaa ja sen yläpuolella, missä on tyhjää, Mätäjärvi.

Ei se vittu voi näinkään olla, koska Tuomiokirkon "vasemmalla" puolella tulee äkkiä joki vastaan. En minä tajua tästä mitään! Jospa pohjoinen ei ole ylhäällä... tai tuon skaala on ihan helvetin pieni... onko tämä kartta ylösalaisin?

______________________

Ei perkeleenperkele. se ON ylösalaisin. Lähteenä oli suomikuva.fi ja Arkistolähde: Turun kaupungin kiinteistölaitos. Charta öfve Åbo Stad, 1652 ja ne julkaisevat sen YLÖSALAISIN. Ei edes naurata! No, nyt kaikki on selvää, tuo on tietysti kirkko jne. Teen uuden päivityksen kunhan toivun tuommoisesta perseilystä aiheutuneesta masennuksesta!